Pályázati felhívás

Kedves Sportoló diákok!

2024-ben a Tanoda Jobbító Alapítvány pályázatot hirdet Patonyi László tanár úr tiszteletére.

Iskolánk volt tanára egyszerre volt az irodalom kedvelője, a sport megszállottja. E kettő ötvözésére hirdetünk pályázatot!

Készítsetek egy írásbeli pályaművet, amelyben bemutatjátok, mit jelent számotokra a választott sportágatok, vagy a sport, a mozgás, akár nem aktív versenyzőként is; milyen élményekkel lettetek gazdagabbak a sport kapcsán, és ez hogyan hatott pozitívan rátok, a tanulásra, az iskolai sikereitekre.

Motiváljátok jó példátokkal az iskola többi diákját is!

Elvárás:
Minimum egy A4-es oldal terjedelem, 12-es betűméret, igényes megfogalmazás, stílus. Saját élmény bemutatása, a témának megfelelő tartalom.

Határidő: 2024. március 27.

Díjazás:
a pályaművek számának függvényében díjazzuk az alkotásokat, az Alapítvány a SZISE-vel karöltve tárgyi és „élmény” jutalmakat is kioszt.

Az írásműveket a „Patonyi pályázat” tárgymegjelöléssel a tanodajobbito@gmail.com emailcímre juttassátok el, a levélben írjatok pár szót magatokról, csatoljátok a fogalmazásotokat!

Budapest, 2024. 01. 06. Tanoda Jobbító Alapítvány

Tanoda Piknik – 2023. szeptember

2023. szeptember 28-án rendeztük meg az első Tanoda Pikniket az iskola diákönkormányzatával összefogva.

Diákok, tanárok, szülők jöttek el, a nyarat idéző jó időben az iskola udvarára, kertjébe, hogy jól érezzük magunkat. A képek mindent elárulnak a hangulatról, de a visszajelzések alapján is úgy gondoljuk, nagyon emlékezetes marad a résztvevők számára ez a délután.

A Tanoda igyekszik segíteni a diákélet felpezsdülését, ennek egyik állomása volt ez a nap.

Köszönjük, hogy szülők is eljöttek, beszélgethettünk az alapítványról, céljainkról!

Kolozsvári Enikő a 2023. év ‘Jó tanuló, jó sportoló’ díj nyertese

Enikő eddig minden Szent Istvánban töltött tanévét kiváló bizonyítvánnyal fejezett be, miközben a sportban is országos és nemzetközi eredményeket tudott felmutatni. A sok edzés és bajnokság, sosem vetette vissza a szorgalmát és a teljesítményét. Edzője így jellemezte:

“Megbízható, kitartó versenyző, aki több évnyi alázatos munkával verekedte fel magát kategóriájának élmezőnyébe. Az edzéseken lehet rá számítani, csak indokolt esetben hiányzik, edzésmunkájára és az edzésen kívüli életmódjára a tudatosság és a fegyelmezettség jellemző. Példaértékű hozzáállásának és kitartásának köszönhetően az idei évben is Magyar Bajnok lett és egy 3. helyezet Világkupa eredménnyel is büszkélkedhet. Ezen eredményeinek köszönhetően nyár végén a válogatott tagjaként képviselte hazánkat a Isztambulban megrendezésre került Utánpótlás Európa-bajnokságon, ahol 2-3. helyen végzett.”

Gratulálunk!

A versillusztrációs verseny képei

Köszönjük a sok szép értékes pályázatot, a változatos technikák megjelenését a képeken.

A költészet napján rendezett vetélkedőn minden induló versenyző és a díjazott átvehette a jutalmát

Gratulálunk!

Pályázati felhívás

A Szent István Technikum jó tanulója, jó sportolója cím elnyerésére

A pályázat célja

      – a diákok ösztönzése az eredményes tanulásra és magas színvonalú sportolásra, a rendszeres és egészségfejlesztő testmozgásra

      – a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.

A pályázat díjazása

A díjazott A Szent István Technikum jó tanulója, jó sportolója címet elismerő oklevelet és vándorkupát, valamint annak névre szóló másolatát kapja a megelőző tanévben elért kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményéért.

Pályázati feltételek

A díj átadása előtti tanévben a Budapest Gazdasági SzC Szent István Technikum és Kollégium nappali rendszerű oktatásban részt vevő 9-12. évfolyamos diákja.

 A tanév végi (2022/23-es tanév végi) tanulmányi átlaga kettő tizedesjegy értékre kerekítve elérte legalább a jó (4) tanulmányi átlagot.

      – Magatartása és szorgalma példaértékű.

      – Bármilyen sportegyesület igazolt versenyzője.

     – Kiemelkedő sportteljesítménye példaértékű a közösség számára.

A pályázat benyújtása

A díj átadása előtti tanév végén július 1-ig a Pályázati űrlap kitöltésével a Tanoda Jobbító Alapítvány kuratóriumához.

A pályázat értékelése

A pályázatokat a Tanoda Jobbító Alapítvány kuratóriuma – a tanulmányi, valamint a sport eredményeket és az ajánlók (osztályfőnök és edző) javaslatát figyelembe véve – egységes szempontsor alapján értékeli.

A díj átadása

A Tanoda Jobbító Alapítvány kuratóriuma által javasolt díjazott a tanévnyitó ünnepségen veheti át az elismerő oklevelet és a kupát.

Budapest, 2023. június 7.

Petőfi 200!

Készíts egy szabadon választott Petőfi-vershez illusztrációt, és pályázz!

A Tanoda Jobbító Alapítvány Petőfi születésének 200. évfordulójára versillusztrációs pályázatot hirdet.

Bármilyen, akár digitális technikával is elkészítheted egy szabadon választott Petőfi- vers illusztrációját!

Pályamunkádon tüntesd fel azt a verset, vagy versrészletet, amelyhez az illusztrációt készítetted!

A papíralapú munkákat magyartanárodnak add át, a digitális munkákat a következő emailcímre küldheted, Petőfi 200! jeligével: tanoda135@gmail.com

Határidő: március 30.

Eredményhirdetés, díjátadó értékes nyereményekkel az Istvános-napon, április 5-én!

Színek és fények fotópályázat 2022. – Díjazás

Egy iskoláról, iskolában készült fotó mindig többet jelent azoknak, akik odajártak, legyenek diákok vagy tanárok.
A fényképen megjelenő formák, színek mellett egyből felidéződnek hangok, illatok, emberek alakjai, sőt filozofikus hangulatba is kerülhetünk tőlük: a múló idő, az élet értelme és egyéb „csacskaságok” is szöget üthetnek a fejünkben, ha rájuk pillantunk.

Idén, az iskola alapításának 135. évfordulójára a Tanoda Jobbító Alapítvány hirdetett meg egy fotópályázatot, amelynek a képeit ezen a kis kiállításon tekinthetik meg.
Arany,- ezüst,- bronzéremmel és pénzbeli jutalommal díjaztuk a legjobbnak ítélt képeket, de az összes fotót megtekinthetik itt.

Kívánjuk, hogy a zsűri egy-egy megjegyzése a képek nézőiben gondolatokat, érzéseket, embereket, sok szép emléket idézzenek fel!

A zsűri tagjai voltak: Koczur Aranka, a Tanoda kuratóriumának tagja, Motyovszki István András, volt Istvános diák, fotóművész és Horváth Tamás, az iskola oktatója.

Munkájukat köszönjük szépen!

Jakab Ferenc I. hely

Sokak által bejárt lépcsőfokok

Tükrözi a tanárok, a szülők és a diákok mindennapi örömeit és esetleges bánatait.
E lépcsőt ugyanis nem lehetett megkerülni, ezért e kövek néma tanúi számtalan boldog, elgondolkodtató, vagy éppen fájó érzésnek.  Így kelnek gondolataimban életre a kövek.

Csoma József képei II. hely

Repül az idő

Remélem az itt szerzett tudás megmaradt és hasznosult, az idő múlása sem feledteti.
Jó lenne, ha a szárnyaló gondolatokkal és az itt megszerezhető ismeretekkel, e „tudásműhely” megszépülne, és új arcot nyerne az elkövetkezendő 135 évre.
A kép pedig azért tetszik, mert „résen” volt, meglátta az adandó alkalmat (az elszálló repülőt), és fiatalos lendülettel elkészítette a képet, amelyet ideális témának vélt.
Ez a kép számtalan gondolat forrása lehet.

Halassy Vivien képei III. hely

A tudás mindig utat tör magának.
Omló falakon is sarjad az élet, ami az iskola túlélési ösztönére és megújulására is utalhat. Az épületen kívül hullhat a vakolat, de a bent szerzett tudás legalább nem hullik méltatlanul a porba.

Sértz Levente

A rejtett ablak

Ebben a képben látom a tudatosságot, az ablak mögött emberek vannak, esetünkben diákok. Jól vette észre, hogy az előtérben lévő növényi részek elmosódott sziluettje jól keretezi az ablakot, sőt növeli a titokzatosságot.

Torma Erzsébet

Az iskolaépület belső részeinek ablakokon „kiáradó” világítása (a másik képen a csarnok fénye) a körbe vevő felhőkkel Harry Potter Roxfort varázslóiskoláját idézte meg.
Ezeknek a képeknek napjainkhoz is lehet nem is kevés mondandója, ha a világosságot, sötétséget, a „viharfelhőket” szimbolikusan értelmezzük…

Ngo Quynh Ly Lili képei

Az épületek és a természet kapcsolatának képein a ragyogó zöld vadszőlő függöny és az elszáradt növényszárakkal befutott falak mutatják az iskola sokféle arcát.

Élet1.

Élet2.

Élet 3.

Színek és fények, ellentétek és párhuzamok

Fotópályázat

A Tanoda Jobbító Alapítvány pályázati felhívása az iskola diákjai és oktatói számára. Várjuk A Pályázat címében megnevezett motívumok alapján az iskolában, az iskoláról készített fotókat!

A pályázat célja az, hogy az iskola alapításának 135. évében a mai iskolai élet, épület, hangulat jelenjen meg az alkotásokon. Lehet színes és fekete-fehér alkotás is, egy személy legfeljebb három képpel vehet részt a pályázaton. Kérjük, hogy az elkészült kép 300 Dpi felbontású legyen.

A pályázatok értékelése

Zsűri:

1. Koczúr Aranka a Tanoda Jobbító Alapítvány kurátora, az iskola volt diákja
2. Horváth Tamás tanár úr
3. Motyovszki István fotóművész, az iskola volt diákja

Díjazás:

I. helyezés: oklevél, aranyérem, 20.000 Ft-os pénzjutalom
II. helyezés: oklevél, ezüstérem, 10.000 Ft-os pénzjutalom
III. helyezés: oklevél, bronzérem, 5000 Ft-os pénzjutalom

Mikor, hol lehet benyújtani a pályázatot?

A következő e-mail címen, a levélben megírt adatok (név, osztályjelzés, a kép címe) mellé csatolt fájlként.

tanoda135@gmail.com

Az alkotó hozzájárul ahhoz, hogy a díjazott képeit a Tanoda Jobbító Alapítvány sajátjaként kezelje, kiállításon, egyéb fórumokon felhasználja.

Határidő: 2022. június 15.

Szeretettel várjuk az alkotásokat!

2022. 02. 10.

A Tanoda Jobbító Alapítvány kuratóriuma